Dirigent Jeugd: Martijn Vanhees

Martijn Vanhees begon zijn muzikale carrière in de klas Slagwerk bij Erwin Thoelen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Beringen. Daarnaast was hij gedurende 11 jaar actief bij het Jeugdorkest in Beringen. Eerst als muzikant, later ook als bestuurslid.
Sinds 8 jaar speelt Martijn mee als slagwerker/trombonist bij het harmonieorkest Demer & Laak in Lummen. Hij vervult daar ook de rol van voorzitter Muziekcommissie.
Intussen behaalde Martijn zijn masterdiploma Slagwerk bij Leo Ouderits aan het Lemmensinstituut in Leuven.
Ook zijn diploma Lerarenopleiding behaalde hij in het Lemmensinstituut. Hiernaast volgde Martijn nog piano aan de Stedelijke academie in Beringen en Trombone aan het conservatorium in Leuven.
Als slagwerker werkte Martijn mee aan een aantal operaproducties bij de Vlaamse Opera en het Brussels Philharmonic en verzorgde op regelmatige basis diverse opdrachten als freelancer.
In november 2009 nam Martijn het dirigeerstokje over van Sofie Gijsbers en startte als dirigent van het jeugdorkest van Harmonie De Bergengalm. Tot op vandaag heeft hij hier de leiding over een 40-tal jeugdige muzikanten die naast hun jaarlijkse muziekkamp een aantal concerten verzorgen. In 2011 behaalde hij met dit orkest Cum Laude bij hun 1ste deelname aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.
Momenteel werkt Martijn als leraar AMV en AMC aan de muziekacademie van Beringen. Daarnaast startte hij in 2012 aan de muziekacademie van Genk met de Dirigentenopleiding instrumentale muziek bij docent Kevin Houben. Martijn werkt ook regelmatig mee aan concerten en cd-opnames van het Hageland Wind Orchestra en verzorgt muziekworkshops in diverse scholen.